REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
DAG 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Evaluatie en tipsWat doe jij tegen agressie en geweld?

Eelderwolde en omgeving

Blokhut Scandinavisch Dorp

Aankomst in het Scandinavisch dorp

Onderweg
Scandinavisch dorp


We vertrekken om kwart over tien en nemen de A4. Ter hoogte van Leiderdorp komen we in een file te staan. Er is een ongeluk gebeurd waar vier vrachtwagens bij betrokken zijn. Zo te zien is er alleen blikschade.

Zodra we de plek des onheils achter ons hebben gelaten, kunnen we lekker doorrijden. Over de A6 en A7 rijden we via Amsterdam, Flevopolder en Noordoostpolder naar het hoge noorden. De polders bieden een vlak, leeg landschap met hier en daar een boerderij. De eerste 'grote' plaats die we tegenkomen wanneer we het poldergebied verlaten, is Joure. We zijn hier ooit eerder geweest om een ballonfestival bij te wonen.

Bij wegrestaurant Hajé lunchen we. We worden omringd door zakenlieden die afspraken met elkaar hebben, hun presentatie nog eens doornemen of telefoontjes plegen. Nadat we gegeten hebben, neem ik het stuur over en rijd in ongeveer een uurtje tijd naar Eelderwolde. We hebben het Scandinavisch Dorp al snel gevonden.

In de reispapieren staat dat we ons bij aankomst mogen melden bij restaurant Elanderhûs. Dat doen we dan ook. We worden te woord gestaan door een vriendelijke jongeman. Hij checkt ons in, geeft ons wat informatie en reikt de sleutel uit van blokhut 1.

We zetten de Saab zo dicht mogelijk in de buurt van de hut en laden de spullen uit. De hut is klein, doch sfeervol. Er zijn twee slaapnissen (een soort bedsteden) met tweepersoonsbedden, een eettafel, een keukenblok en een douche/toiletruimte. Aan de wand hangt een prent uit een boek van Astrid Lindgren.

Er is geen t.v., maar als compensatie staan er twee dozen met gezelschapspelen voor ons klaar. Een spel genaamd 'Fjord' en een doos met zeven verschillende spellen, o.a. backgammon, schaken, dammen en kaarten.

We kijken uit op een centraal grasveld met een overdekte barbecueplaats. Er staan zo'n tien blokhutten in een halve cirkel. Achter ons staan ook nog vijf hutten, waaronder een speciale bruidshut. Aan de achterkant kijken we uit op het Elanderhûs, een stukje meer en de parkeerplaats. Dicht tegen het raam staat een gigantische dennenboom.

Wanneer we alles bekeken hebben en de spullen hebben uitgepakt (we moesten zelf linnengoed en een dekbed meenemen), trekken we er op uit. Het regent, dus de plu gaat mee. We komen erachter dat er slechts één weg naar Groningen-stad leidt. Alle andere wandelpaden blijken 'eigen wegen' te zijn, leidend naar prachtige bungalows in het bos of naar een volkstuin, genaamd 'Het Knolleland'. Door een parkachtige omgeving langs het Hoornsemeer komen we in een mooie villawijk van Groningen terecht. Op de grens van de villawijk met een nieuwbouwwijk treffen we een Albert Heijn aan. We doen wat boodschappen en lopen terug. Het is inmiddels droog geworden.

Paul maakt het eten klaar en even later zitten we gezellig aan tafel met een waxinelichtje aan. Na het eten zitten we een tijdje op onze houten veranda. In het zonnetje is het best uit te houden, al staat er een frisse wind. We zijn tot nu toe de enige hutbewoners!

We wassen af (helaas, we hebben geen vaatwasser tot onze beschikking!) en daarna gaan we nog een eindje lopen. Eerst een stukje langs het meer, waar een groepje aan het kanoën is, en dan verder langs de Paterswolderweg. We komen door Eelderwolde en lopen een klein stukje door een bos. Aan de rand van het bos staan een paar mooie bungalows met rieten daken. Eén ervan heeft een glazen piramide in de nok. We wandelen tot aan de bebouwde kom van Paterswolde en lopen dan via dezelfde weg terug.

In de hut spelen we een spelletje poker. We gebruiken de stukken van het backgammonspel als fiches. Ik kan heel goed bluffen, doch Paul wint.

Om elf uur liggen we in de bedstee. We zijn blij dat we een extra dik dekbed hebben meegenomen. Hoewel we verwarming hebben is het 's nachts best koud.

<-Vorig hoofdstuk: inleiding Volgend hoofdstuk: dag 2->

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional