REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
DAG3
Dag 4
Evaluatie en tipsWat doe jij tegen agressie en geweld?

Eelderwolde en omgeving

Martinitorn Groningen

Shoppen in Groningen

Scandinavisch dorp
Sauna
Groningen
Cantina Mexicana


We beginnen de dag ontspannen met een uitgebreid ontbijt bij het Elanderhûs. Ik ga steeds meer begrijpen waarom die tent zo succesvol is. Alle fietsers en wandelaars die een rondje Paterswoldermeer doen, komen hier een bakkie koffie drinken. Zomers zit het hier vast stampvol, want dan komen er ook nog zwemmers en watersporters bij. De werkzaamheden op het terrein zijn nu in volle gang, doch worden niet uitgevoerd door de Duitsers.

Na het ontbijt gaan we een uurtje zweten in de sauna. De saunahut staat naast het Elanderhûs en is uiteraard helemaal van hout. Er is een toilet, een douche, een wasbakje en een relaxruimte met een zonnebank en twee ligstoelen. Ik was nog nooit in een sauna geweest. De hitte valt me mee. Tussendoor een koude douche of een sprong in een regenton met koud water en je houdt het een behoorlijke tijd uit. Wanneer we eruit komen zijn we helemaal ontspannen en héél zacht.

We trekken Groningen-stad in en gaan shoppen in het centrum. We lunchen bij La Place, op de bovenste verdieping van V&D, en hebben een mooi uitzicht over de daken van de stad. Ik koop wat kleding, een boekje over Hawaï en cadeautjes voor Paul, die aanstaande zondag jarig is.

De rest van de dag blijven we in de stad en kijken o.a. rond bij een winkel waar prachtig Zweeds glaswerk wordt verkocht. Deze midweek heeft absoluut een Scandinavisch tintje!

Aan het eind van de middag aanschouwen we de Groningse burgers vanaf een bankje op het A-kerkhof (bekend van Monopoly). Het valt ons op dat Groningen een echte fiets-stad is.

's Avonds eten we bij Cantina Mexicana aan de Vismarkt. Het restaurant is ontzettend leuk aangekleed. Alleen is dat wat moeilijk te zien, omdat het binnen behoorlijk donker is! Ik weet daarom niet precies wat ik op m'n bord heb liggen, maar het smaakt in ieder geval goed.

<-Vorig hoofdstuk: dag 2 Volgend hoofdstuk: dag 4->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional