REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
INLEIDING
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21 en 22
Evaluatie en tipsWat doe jij tegen agressie en geweld?

Cambodja

Angkor Wat

Inleiding

Wie?
Waarom?


Wie?

Paul (39) chemisch technoloog en Marie-Jet (37) secretarieel medewerkster/freelance theaterrecensente. Laatstgenoemde schreef dit reisverslag. Samenwonend sinds 1988. Gezamenlijke hobby's: reizen, fotograferen, theater.

Verder bestond het reisgezelschap uit 11 personen (variërend in leeftijd van 67 tot 40 jaar), 1 reisleider en verschillende lokale gidsen.

Waarom?

Waarom Cambodja? Het is een land waar weinig over bekend is. En áls er al iets over bekend is, zijn het negatieve dingen: de Rode Khmer, landmijnen, armoede. Niet echt aanlokkelijk! Wat bezielt een mens dan om naar Cambodja te willen gaan? Het antwoord is eenvoudig: Angkor Wat. Ik zag een documentaire op Discovery Channel over dit immense tempelcomplex en ik dacht meteen: "Daar wil ik naartoe."

Maar er waren meer motieven. Onze laatste verre reis was naar Syrië en Jordanië. Twee landen onder Arabische invloedssfeer. Daarom wilden we deze keer, voor de broodnodige variatie, naar een Aziatisch land. We sloegen er enkele reisbrochures op na. Op zoek naar een interessante, uitgebalanceerde reis die ook nog tamelijk relaxed was. Dat wil zeggen: geen twaalf uur per dag in een bus. En ja, het is nu eenmaal niet anders, het kostenplaatje woog ook mee in onze beslissing. Myanmar, Vietnam en Cambodja bleven over.

Uiteindelijk kozen we voor de reis die ons het meest gevarieerd, spannend en toch óntspannend leek: de 22-daagse reis naar Cambodja van Summum. Summum is een kleine organisatie die gespecialiseerd is in avontuurlijke "individuele groepsreizen" naar landen buiten Europa. Je reist met een groep, maar je hebt alle vrijheid. Dat stond ons wel aan.

En toen begon het hele circus weer: prikken en malariapillen halen, nieuwe paspoorten laten maken, rugzakken van zolder halen, klamboe opzoeken, een reisapotheek samenstellen en bedenken welke kleren handig zijn om mee te nemen. Elke keer worden we er beter in!

<-Vorig hoofdstuk: inhoudsopgave Volgend hoofdstuk: dag 1->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional