REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Evaluatie en tips
Foto's van ChiosWat doe jij tegen agressie en geweld?

Chios 2004

Luchtfoto - Chios

Voorbij

Donderdag 24 juni 2004
Naar huis met tussenstop op Rhodos


Ik ben al vroeg op, pak de laatste spullen in en eet een yoghurtje op het balkon. Ik kijk nog een keer heel bewust naar het uitzicht. Naar het merkwaardige blauw/gele appartement schuin achter ons. Naar de gesloten tabepna, waar altijd een nest jonge katjes aan het spelen is. Naar tabepna Laminaki, schuin voor ons. Naar het kleine stukje zee en het kleine stukje haven. Chios is een leuk eiland, waar ik over een paar jaar graag nog eens naar terugkeer om de dingen te doen die we nu hebben overgeslagen. Zoals: de officiële wandeling door het noorden maken en fietsen door de Kampos.

We moeten om acht uur op de luchthaven zijn. Het is maar een klein stukje rijden. Om kwart voor 8 vertrekken we en zijn ruim op tijd aanwezig. Paul laat de huurauto achter op het parkeerterrein. We checken in en gaan daarna weer buiten zitten. Net als gisteren staat er een harde wind.

Om 9 uur worden we langs de metaaldetector geloodst. Daarna mogen we plaatsnemen in het voorportaaltje van de gate. Voor ons vertrekt een toestel naar Wenen, daarna zijn wij aan de beurt.

In 42 minuten vliegen we naar Rhodos, waar we een tussenstop maken. We mogen het vliegtuig verlaten. De luchthaven is een stuk groter dan die van Chios. Er zijn zelfs taxfree shops. Ik ga meteen wat voedsel en drinken scoren. We hebben nét koffie en een hapje kunnen bemachtigen als we alweer aan boord moeten. Jammer genoeg schiet dat weinig op: we blijven nog een uur aan de grond staan. Het is slecht weer in Amsterdam en er is slechts één landingsbaan geopend. Vandaar de vertraging. Liever was ik nog een uurtje op Rhodos gebleven!

Vroeg in de avond komen we aan in Amsterdam. Het is echt Hollands weer: bewolkt, regenachtig en harde wind. Gelukkig hebben wij een week vol zon achter de rug. We kunnen er weer even tegen!


<-Vorig hoofdstuk: dag 7 Volgend hoofdstuk: evaluatie en tips->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional