REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Evaluatie en tipsWat doe jij tegen agressie en geweld?

Duitsland en Frankrijk 2005

Uitstalling in Auchan Roncq

Shoppen bij Auchan

Donderdag 15 december 2005
Wandeling door Bondues
Shoppen bij Auchan in Roncq


We gebruiken het ontbijt in het hotel. Er heerst kennelijk een griepvirus, want het gehele personeel loopt te hoesten en te proesten. Er staat een typisch Frans buffet voor ons klaar: stokbrood, croissantjes, warme chocola en confiture. De mannen zijn allemaal vertrokken. We treffen in het restaurant alleen een Franstalige familie aan.

Na het ontbijt doen we de wandeling van gisteravond over. Nu lopen we wat verder het dorpje in. We zien Belgisch aandoende, lage arbeidershuisjes. Voor de ramen staan veelal kerstfiguurtjes of er klimt een kerstman tegen de gevel op. De meteropnemer doet zijn ronde en checkt de meters, die zich aan de buitenmuur van de huizen bevinden.

Na onze wandeling rijden we naar de Auchan supermarkt. Door een lange straat met hoge herenhuizen en over een landelijke weg komen we bij het winkelcentrum in Roncq aan. Van verre zien we al de grote letters en het logo van Auchan. Het parkeerterrein is nog lekker leeg.

Wanneer we de winkelarcade binnen komen, stuiten we op een kersttafereel, waarin levensgrote poppen en bewegende pluche dieren zijn verwerkt. We gaan meteen de Auchan binnen en brengen daar een paar uur door. Ik zie een paar leuke versierspullen op de kerstafdeling, pak wat mappen mee, kijk uitgebreid rond op de lingerieafdeling en dan stort ik mij op de levensmiddelen. Paul heeft ondertussen nieuwe ruitenwissers voor de Saab gevonden. De wissers die er nu op zitten, zijn aan de korte kant.

Ik heb al wat eetwaren bij elkaar gescharreld en samen zoeken we naar lekkere wijnen en andere alcoholische dranken. Wanneer we klaar zijn, gaan we lunchen bij Flunch. De caissière voelt zich duidelijk niet lekker en grijpt telkens naar haar hoofd. Er heerst echt griep in deze streek!

We eten op ons gemak en bekijken de mensen om ons heen. Ik draag een witte broek, die al behoorlijk vuil is geworden, en bovendien laat ik er een olijf op vallen. De andere broek die ik bij me heb, is kapot gegaan. "Dan koop je toch een nieuwe?" stelt Paul voor. Tja, waarom niet.

Even later kijken we rond bij Kiabi, een kledingwinkel van het type Vögeler. Daar vind ik een groene ribbroek die ik wel aardig vind. Omdat de Franse maatvoering anders is dan de Nederlandse pas ik hem voor de zekerheid. Hij zit goed en ik ga hem afrekenen. Daarna rijden we terug naar het hotel. In eerste instantie alleen om de nieuwe broek aan te trekken, maar we zijn allebei zo moe dat we lekker suf t.v. gaan kijken.

Ik stel voor om in Mouvaux te gaan eten, bij 'Le Bonnet d'âne', maar Paul weet niet zeker of hij het kan vinden in het donker. Bovendien voel ik me niet zo lekker vanwege opkomende migraine. Het lijkt ons verstandiger om iets eenvoudigs te gaan eten. We rijden terug naar de Flunch in Roncq. Voordat we daar gaan eten, doen we wat laatste inkopen bij Auchan. Ik neem wat potjes purée de marron mee en Paul koopt doekjes om de autoruiten mee schoon te maken.

Bij Flunch neem ik de Elzasser zuurkoolschotel en Paul entercôte. Het is lekker, maar ik heb niet veel trek. Na het eten rijden we terug naar het hotel en vermaken ons door Franstalige films te bekijken.


<-Vorig hoofdstuk: dag 4 Volgend hoofdstuk: dag 6->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional