REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Evaluatie en tipsWat doe jij tegen agressie en geweld?

Duitsland en Frankrijk 2005

Restaurant Frankfurt Stadt Rüdesheim

Evaluatie en tipsDe kerstmarkt in Rüdesheim is zondermeer een aanrader. Gemoedelijk, kneuterig en sfeervol. Na tienen is de stad echter helemaal uitgestorven en moet je jezelf zien te vermaken, tenzij je schlagers wilt zingen bij "Rudi's Wunderbar".

Jammer genoeg zijn in december veel restaurants en bezienswaardigheden gesloten vanwege de 'winterpauze'.

Hotel Germania is een prima hotel: ruime, nette kamers met balkon. Midden in het centrum en toch stil. Misschien dat het in de zomer helemaal anders is, maar daar hebben we geen ervaring mee! In bijbehorende bar Hajo's worden af en toe concerten gegeven. Check de site: www.hajos.de.

De meeste Nederlanders die je in Roncq tegenkomt, zijn daar speciaal naartoe gekomen om te shoppen bij de Auchan. Vanuit Nederland is dit namelijk de dichtstbijzijnde Franse supermarkt. Boodschappen doen in Frankrijk is niet zozeer voordeliger, maar wel leuker vanwege de ruime keus.

Zorg ervoor dat je een euromunt bij je hebt, want die heb je nodig als onderpand voor een winkelkarretje.

Als restaurant raad ik "Le Bonnet d'Âne" (de ezelsmuts) in Mouvaux aan. Onder voorbehoud, want we zijn er nooit naar binnen geweest! Het ziet er in ieder geval sfeervol uit en de menukaart is interessant.


<-Vorig hoofdstuk: dag 6
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional